Current local time in Ecuador

Valand vårutställning och kandidatutställning idag. Alla var där. Underbart väder också. Fastnade för en videoinstallation av Göran Hassanpour. Ett mörkt rum, skärm på golvet omgiven av ett trägaller, som först förde tankarna till en spjälsäng. Och så en snara. Videon förställde en stillbild av en liten pojke. I bakgrunden en äldre kvinnas kärleksfulla tillrättavisningar: – ”Men det förstår du väl, så får man inte göra NEJ Saddam så får man aldrig göra, det förstår du väl lilla Saddam?” Och några små klottriga teckningar med mycket känsla av Alfred Boman, med tillhörande textrader ungefär som i en dagbok. Bl a en teckning på en hund med texten: ”Daddy will never forget you”. Sist en stor blyertsteckning, som lika gärna kunde varit en målning, av Martin Dahlqvist som direkt tog mig in i Bergmans filmvärld, Persona, vilket var precis vad konstnären hade haft i tankarna. Wow! Direktkommunikation kallas det. Annat är det med kommunikation i verkliga livet. Current local time in Ecuador 19:03 Återkommer med bilder från utställningen senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.