Bärbar konst

Nu kan vi se den tredje och sista säsongen Artist Clothing där varje kollektion presenteras i ett videoverk. De aktuella konstnärerna är Helene Billgren, Anne Hellandsjö, Anna Högberg & Jakob Senneby och Pia Sandström. På Tensta Konsthall och Dark Rainbow Shop kommer ett antal produkter som är hämtade ur videoverken vara till försäljning.

Öppning lördag 1 september kl 12-17
Utställningstid 07.09.01 – 07.10.14

Tensta konsthall
Taxingegränd 10
163 04 Spånga
www.tenstakonsthall.se

Grundidén med Artist Clothing www.artistclothing.com är att konstnärer tillverkar var sin klädkollektion med utgångspunkt i sitt eget konstnärskap. Man jobbar med frågor som; vad händer när en konstnär ger sig in i modevärlden, hur sitter kläderna på kroppen då? Antagligen ser och känns de annorlunda men inte nödvändigtvis. En naturlig följdfråga är om och för vem det spelar någon roll, vilket även är en av de frågor som Artist Clothing arbetar med; i vilken mån bryr sig konsumenten om det konstnärliga uttrycket?

Jag tilltalas väldigt av tankarna bakom detta projekt! Det senaste året har jag arbetat med kläder som konstnärligt uttryck, som bärbar konst. Som konstnär måste man hitta nya vägar för att nå sin publik. Kläder som statusmarkör i traditionell mening är ointressant. Kläder som skydd för väder och vind likaså.

Bärbar konst kan vara oslagbar i rätt tappning. Min målgrupp är människor som vill uttrycka något annat är status i sitt val av kläder. Det handlar mer om stil och identitet och ideologi än mode. Jag vill att man ska känna sig vacker, kvinnlig, stark och omsluten av något. Ungefär som de som köper en cityjeep, fast utan risk att skada någon annan och med KÄNSLA. Använder traditionella kvinnliga uttryck som volanger, korsetten, rosetter och blommor tillsammans med de tradiotiellt manliga attributen/symbolerna som slipsen, konstymen och bögslungan osv. Det skapar en spännande krock som ger nya spännande frågeställningar. Jag kommer visa exempel ur ***min kollektion*** snart, så hav tålamod…

Allt gott!

 

 

Mer bilder etc från utställningen se ”Artist Clothing” under egen tag!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.