The remains of me and myself

Teckningar, skulptur, video och en installation av konstnären Krister Kennedy. Vem symboliserar barnet? Vad har hänt? En första tanke är att barnet symboliserar död och födelse på samma gång, kretsloppet. Barnen ser i vissa teckningar lite stympade, sargade eller kanske till och med missbildade ut. Äckligt, fult och vackert på samma gång. Får en klump i magen. Är det ett förlorat barn? Ett förlorat liv? Det som återstår? Eller symboliserar barnet pånyttfödelse genom att vara ett frö som gror? Kanske, jag kan inte och bör inte ge mig in i någon djupare analys. Konstaterar bara att denna utställning berörde mig samt att teckningarna får mig att rysa av välbehag genom sina otroligt känsligt perfekt dragna linjer.

 

kenndyi2.jpg

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.