Fredrika Lalla Anderson på Valand!

Fredrika Lalla Andersson ställde ut på Valand Rotor 2 den 11 oktober 2008 med en jättefin separat målerimåleriinstallation ”Ensamhetens Historia” (bok av Peter Englund). Bilderna begränsar mindre än boken, menar hon när jag frågar henne och jag håller med. Man kommer in i ett litet rum kantat av stämningsfulla målningar, Varje bild har ett enormt djup. Man kan kliva in och drömma sig bort. De är ödesmättade och vackra på samma gång. Jag tänker på Tove Jansons undergångsberättelser om Mumintrollen. Jag har tyvärr bara en bild därifrån. Utställningen var helt fantastisk. Lalla är en stor målare.

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: