Anita Ekberg: stilikon

Anita Ekberg Sveriges svar på Marilyn Monroe och Jayne Mansfield i kombination. Under 1950-talet var hon en av de mest berömda filmstjärnorna, och framförallt en av de sexigaste! 1952 var Anita omslagsflicka för Look Magazine och 1956 för Life. Anita Ekberg föddes den 29 september 1931 och var äldst av åtta syskon. Hon vann Miss Sweden titeln 1950, vilket ledde till en resa till USA och filmkontrakt bl a King Vidor’s ‘War and Peace’ in 1956 and then Federico Fellini’s ‘La Dolce Vita’ in 1960. Anita var gift två gånger, första (1956-1959) äktenskapet med skådespelaren Anthony Steel, och det andra med Rik Van Nutter (1963-1975). Idag lever hon tillsammans med sina hundar i Italien.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.