Jag dör lite när jag tittar på din konst!

I helgen var vi äntligen på Helene Billgrens utställning ”Flickor hemifrån & mina drömmar”. Angelika Knäpper Gallery visade oss allt de hade som Helene gjort, både nytt och gammalt. Väldigt trevligt var det! När vi njutit av alla fantastiska målningar så kom Helene förbi och jag fick mig en pratstund med min älsklingskonstnär! Jippie! Om man kan säga att man har en idol när man är över 40 så är hon min!

Utställningen bestod av både nya och gamla målningar (Free kitten). De nya var om möjligt ännu mer drivna i penseldragen. Hennes symboler – rosetten, hästarna, flickorna med håren, kandelabrarna, undelaterna mm – återkommer. Jag älskar kombinationen av otroligt landskapsmåleri med massor av mustiga afrikanska eller är det norrländska? färger ihop med de flickiga och skira pastellerna o symbolerna som ligger lite ovanför och vibrerar i sin flickighet. Jag tänker på min barndom. Flickböckerna, barbie, trätofflorna… Kvinnorna/flickorna i målningarna är kavata och starka, men samtidigt sköra och känslosamma. Precis som det är i verkligheten. Det syns tydligt hur duktig Helene är på att teckna. Jag dör lite när jag tittar på Helens konst! Snart, snart ska jag också VÅGA BÖRJA MÅLA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.