Varför vissa kvinnor väljer att kalla andra kvinnor för horor

Kan man se på en människa utanpå vilka värderingar hon har? Kan man döma ut en människa utan att ha ha tagit sig tid att prata och försöka förstå henne? Högutbildade kvinnor som uttalar sig nedlåtande om andra kvinnors självuttryck, sätt att klä sig, hävda sina åsikter eller sexualitet, gör det för att de känner sig hotade och det omöjliggör i förlängningen kvinnans frigörelse. Att som kvinna kalla en annan kvinna för ”hora” bara på grundval av hur hon ser ut handlar bara om kvinnoförakt, inskränkthet, dumhet och rädsla. Om alla kvinnor skulle uppmuntra oliktänkande och mångfald skulle vi vara mycket starkare idag. Alla människor har ett lika värde oavsett klädstil, hudfärg, sexualitet eller åsikter. Fördomar som dessa hotar den kvinnliga frigörelsen och cementerar dumhet väl dolt bakom fina titlar.

 

When I’m good, I’m very good. But when I’m bad I’m even better. – Mae West

 

Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: