Mormor Lisa 100 år idag!

image (6)

Idag skulle min stiliga mormor fyllt 100 år. Hon föddes 1914 och var ung på 1930-40 talen. Min mormor hette Elisabeth Lundberg, bodde i Växjö och var sömmerska. Min mormor kunde förvandla tyg till magiska kläder helst över natten då man sov så att allt var klart likt Askungens fantastiska balklänning på morgonen därpå. Mormor ville aldrig att man skulle tona ner sig, ha platta skor eller pojkkläder. Det passade mig. Mormor tyckte som jag om kläder som liknade Marilyn Monroes och så gillade hon rena lakan och Havarti-ost. Naturligtvis var vi bästa vänner – även bästa shoppingvänner ska tilläggas. Mormor köpte alltid minst två par högklackade skor när jag kom, som hon sedan hade svårt att gå i, men vad gjorde väl det när man såg så himla elegant ut. Så tyckte vi. Mormor permanentade mitt hår, färgade mina ögonfransar och sydde allt jag önskade mig. I hennes sällskap var jag modedrottning från Paris och den leken har jag fortsatt leka så gott jag kan på egen hand sedan dess. Mormor dog när jag var 19 år (september 1987), men för mig lever mormor. Troligtvis bor hon i Paris. Där skulle hon passa in med sina tjusiga kläder och eleganta stil.  För mig var mormor min första stilikon. Jag älskar min mormor. 100 års jubileum på mors dag. Inte illa. Idag hyllar vi alla mammor och döttrar i hela världen och idag har jag röstat på Feministiskt Initiativ i EU-valet. Många fina tjejor finns det.

image (1)

Mormor till höger och min snygga mamma till vänster, som för övrigt ärvt mormors händighet.

image (2)

Mamma tar studenten. Margareta (Maggan) min moster/mammas lillasyster till höger.

image (5) image (7) imageimage (1)image (2)image (4)

Mormor (Lisa) och Morfar (Bo) gifter sig 17 juli 1943. Morfar en kopia av min kusin Stefan (mammas systers son).

image (14) image (24) image (23)

Bilen till vänster samägdes av mormor och hennes vänner!

image (20) image (16)image (19) image (3)mammaojag

Mamma – Monica och jag Ingrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.