Ofta är man inte trevlig, snygg, lyckad, rik när man är sjuk

Att ha psykos är ”fult”. Att vara ”utbränd” är OK. Men bara om man är trevlig. Snygg. Lyckad. Rik. Ofta är man inte trevlig, snygg, lyckad, rik när man är sjuk. Man är rädd, extremt trött, skygg, illamående, svimfärdig, stressad, okoncentrerad, paranoid, ledsen, komplexfylld, och omvärlden känns som bakom en glasvägg där man är instängd likt en insekt i en syltburk. Ovanpå detta jävla helvete pratar vissa människor elakt skit bakom ens rygg och man blir utfryst och får stämpeln som ”galen”, ”bitch” eller ”hon som det är synd om” osv. Nej, när någon beter sig så här är det nog i väldigt många fall fråga om psykisk ohälsa och då behövs professionell hjälp inte stigmatisering!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.