I hate you so much right now!

View this post on Instagram

Är fortfarande så jävla upprörd. I och med Kvinnoregistret så vill jag ta upp ämnet KVINNAN-OFFRET. Det finns många föreställningar om hur kvinnan som offer SKA bete sig. Hon ska vara skör, svag, passiv, inte göra motstånd. Men hon får också skit om hon INTE passar in i den här bilden. "Detta är ett av världens mest jämställda land – hur kan man vara en slagen kvinna här? SKAMLIGT, VILKET BRIST PÅ ANSVAR!" I polisens Kvinnoregister så dryper det av kvinnohat, klasshat och rasism så därför känner jag att det är viktigt att polisens syn inte blir normaliserad: ⭕️Man kan vara arg och fortfarande vara offer. ⭕️Man kan göra motstånd och fortfarande vara offer. ⭕️Man kan slå tillbaka och fortfarande vara offer. ⭕️Man kan ha en psykiatrisk diagnos, vara missbrukare, religiös eller invandrare och fortfarande vara offer. ⭕️Att vara ett offer för en våldshandling betyder inte att det behöver definiera hela ens person eller liv för alltid. Kvinnoregistret är oerhört kränkande. Och det visar på extrem okunskap om våldets konsekvenser för kvinnor. JA KLART SOM FAN MAN KAN VARA PSYKISKT OSTABIL NÄR MAN PRECIS UTSATTS FÖR GROV MISSHANDEL. Många kvinnor har upplevt att de mötts av väldig skepticism och misstro av myndigheter. Under min rättegång sade min advokat att jag absolut inte skulle visa ilska eller bli för upprörd. Det skulle minska min trovärdighet om att jag varit ett offer, trots att jag nästan blivit dödad av min före detta partner. Att säga till någon som lever eller levt i en våldsam relation: ”Vaddå, du slog ju tillbaka”, ”Du måste ju vara psykiskt instabil” eller ”Varför går/gick du inte?” är att diktera hur offret ska bete sig, och bidrar ännu mer till skuld- och skambeläggning. Att vara arg, att göra motstånd eller att slå tillbaka är enligt mig tvärtom ett sundhetstecken, det tyder på att man har självbevarelsedrift. Men om man inte förmår sig/orkar göra det så ska man heller inte skuldbeläggas för det. Det är otroligt viktigt att bryta loss från dessa föreställningar om hur kvinnan ska bete sig för att på ett bättre sätt kunna bemöta kvinnor som fallit offer för mäns våld.

A post shared by kvinnohat@gmail.com (@kvinnohat) on

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.