Smaklöst ?

Har egentligen aldrig råkat ut för det som inträffade igår. Jag fick för första gången erfara näthat mot mig i sociala medier av en för mig okänd person. En kvinna, som såg ut att vara 60+ skrev att hon tyckte att jag skulle ”köpa ett rep och hänga mig” osv. Hm, jag kan inte säga att jag blev särskilt upprörd, mer fascinerad hur en människa kan vara så ”grov” eller ja mer pinsam. Mina vänner kunde inte förstå hur jag ens kunde lägga tid på att försöka förstå, men någonstans så blir jag så himla nyfiken på vad som kan föda ett sådant hat, rent journalistiskt alltså. Det är för mig så enormt uppenbart att människor som skriver sådana här saker faktiskt mår extremt dåligt och därför fastnar det inte, som väl är. Jag är allergisk mot alla typer av personligt dömande och fördömande på nätet, i synnerhet om det är anonymt, och jag försöker vara noggrann att inte gå dit själv. Försöker kort sagt vara saklig.

Det visade sig senare efter en snabb koll att kvinnan bakom meddelandet var en egen företagare ”affärsutvecklare” från Värmland som just nu har ett hus till salu. Anledningen till hennes hat var tydligen (om jag förstod rätt) att jag uttalat mig någonstans i sociala medier kring hennes hus – ett hus med en fantastisk bevarad exteriör från svunna tider, men en mindre bevarad interiör (läs: smaklös lyxsanering). Kanske ska man inte skriva så, men jag tycker på allvar att det är fruktansvärt synd när människor utan smak sätter tänderna i gamla vackra hus och sätter in klinkersgolv i färgen terracotta, spegelväggar, stålkonstruktioner ihop med grekiska kolonner… Ja, ni fattar. Det passar helt enkelt extremt dåligt ihop med en gammal villa från sekelskiftet eller liknande och jag förstår inte att ALLA ser det?! Men alla människor har självklart RÄTT att renovera sina hus som de vill, och jag borde kanske inte yttrat mig, eftersom jag inte alls var någon spekulant just på detta hus och därmed inte hade med saken att göra egentligen. Tänker dock att om jag letar efter ett hus och någon försöker sälja ett gammalt fint hus till mig så kommer det nog även fortsatt vara svårsmält för mig ifall insidan ser ut som köttfärs medan utsidan ger mig en bild av någonting helt annat. Jag tänker således mer på bevarandet av kulturskatter än på att överklasskärringar utan smak inte ska bli sårade i sina inredningsambitioner tydligen. Jag är ledsen kära ”näthatare” det var inte personligt jag såg bara ditt misshandlade hus, tog inte hänsyn till dina känslor. Skäms på mig. Kanske något jag ska lära mig här? VI får se.

image (18)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.