Limbo

Har ni ringt 112 och suttit i förarsätet medan någon ni älskar legat där bak i den stora bilen med blåljus så vet ni. Det är saker som man inte vill vara med om – som man aldrig orkar tänka på – men som förr eller senare kanske drabbar dig? Den bisarra Kafka-liknande stämning som sedan uppstår under den evighetslånga väntetiden som sedan utspelar sig medan olika fåntrattar i landstingskläder kommer och går och flyttar runt på dig och din sjuke vän samt ställer samma till synes omotiverade frågor som noggrant antecknas på olika lösa papperslappar, är som att vara med i en film av Roy Andersson. Ibland säger någon ”snart kommer läkaren – ni är nog först i kön” sedan glöms man bort någonstans längst in i en ödslig korridor tillsammans med små torra tysta gummor och gubbar med håglös blick, som alla ser ut som livet redan kanske runnit ut. Kanske är det slut där och då? Kanske är läkarna i själva verket redan utdöda tänker man och somnar till slut på den på tok för korta hårda britsen. Kanske är denna teater bara det ”limbo” som uppstår i väntrummet mellan det levande och det döda för att man ska vänja sig? Kanske är det för att du ska tröttna och tänka; ”Men va fan släpp in mig i dödsriket någon jävla gång da, nu orkaaaaaaaaaaar vi inte vänta längre på er jävla fåntrattsmänniskor! Jag vet inte, men plötsligt befinner jag mig utanför på gatan. Min vän är kvar och jag är på väg hem. Plötsligt känner jag hur hungrig jag är. Inte någon har på hela dagen frågat om vi är hungriga. Nej, där i L I M B O där behövs det tydligen inte någon mat. Nu är jag alltså var-för-någonstans?

60bebfc5d4bc7af4dfae07d04ebe6687-pola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.