Argrynkan

 

Petit Trianon – ett träslott som ligger rakt över sjön där jag bor i en svart låda. Jag tänker att alla människor skulle få äga sitt drömslott. Kanske inte just Petit Trianon, men någonting likvärdigt. Dessutom är det ju sommar och man fryser ju fasansfullt fast man försöker se ut som man inte alls vill klaga. Det ser dock ut som jag klagar på bilden, eller så  behöver jag bara Botox som alla i min ålder sprutar in för att de inte ska se så arga ut. Fast det får jag inte för min man, som tycker att jag då inte är ”naturlig”, som om jag någonsin varit det ha! Ja, ja låt dem tro det då. Män är bra dumma. Detta med naturligt är tydligen det samma som vacker, men om man inte är vacker då måste det väl vara bättre för alla inblandade att vara onaturlig än olycklig och ful? Eller vem vinner på att jag är ful? Eller skulle jag bli lyckligare om jag är naturlig? Jag fattar nog inte detta. Fast jag håller med honom, det kanske blir oroligt att man inte kan se när är sur – dvs när argrynkan blivit paralyserad. Kanske schysst att behålla den trots allt, som en slags varningstriangel. Under tiden jag tänker drömmer jag såklart om min stad på Sicilien, som ju är Taormina, dit jag ofta längtar. Kanske borde man helt enkelt köpa en gammal bil utan lack och dra dit med ett stort jävla släp med alla sina finaste saker, katter och människor fastsurrade efter. Jag tänker att jag gör som Anita Ekberg, som jag börjar bli alltmer lik för övrigt, och bor med mina hundar – fast hellre katter – och flyttar till Italien där jag tänker att jag kan dricka vin varje dag och äta sallad på egna citroner, avocados och leva i hundra år till. Jag brukar tycka sommaren är för varm, i år är den definitivt för kall. Kan saker någonsin bli som man vill tror ni? Jag börjar tvivla. Nu måste jag fortsätta googla på vilken typ av sidenlakan jag måste köpa för att få den mest ultimata sömnen. Det näst vikigaste efter det viktigaste.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.