catfights & penisprivilegier

Jag tänker på feminism. Och så tänker jag på kvinnor och rivalitet. Många kvinnor missuppfattar feminism. Det är en förödande katastrof. Kvinnor bekämpar så ofta varandra i motsats till män som alltid stöttar varandra. De stöttar varandra för att de tillhör en grupp som tillsammans därigenom bevarar gruppens privileiger. Såklart. Det är ju därför de penisförsedda automatiskt kan få så mycket makt oavsett övriga mänskliga kvaliteter (nej, jag hatar INTE män).

Kanske är den största dödssynden en kvinna kan göra är att svika sina barn. Check. Den näst största dödsynden är att svika sina medsystrar genom att ställa sig på den till synes ”oskyldiga” mannens sida utan reflektion, med andra ord använda samma härskartekniker som vi med andra handen kritiserar så hårt. Check. Detta beteende bidrar till att upprätthålla patriakatets maktstrukturer och vidriga härskartekniker, och för såklart oss inte framåt en millimeter utan tvärt om. Hade kvinnor däremot gjort som männen att instinktivt alltid försöka försvara varandra när det kommer till straffbara beteenden och de som inte är det men eventuellt borde vara det, så kanske vi inte haft den ojämlikhet mellan män och kvinnor vi faktiskt fortfarande har idag.

Alltså. Att okritiskt sanktionera ett manipulativt patriakalt beteendemönster som drabbar kvinnor och barn är det största svek vi kvinnor kan göra mot varandra i en tid där vi kvinnor – i synnerhet ensamstående med barn – fortfarande tragiskt nog ofta behandlas som andra klassens medborgare trots både ledaregenskaper, ansvarstagande, utbildning och kompetens.

Om du nu tänker att du är en av dessa kvinnor, var inte ledsen, tänk bara att du nog varit offer för en dålig en hemskt dålig gammal vana och försök ändra ditt beteende för framtiden. Jag lovar vi kommer alla vinna på detta, i synnerhet våra barn. Av båda kön.

2015-06-10 13.38.12_instant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.