Frukost på sängen


 Överreklamerat. Mest smuligt men verkar vara ett uttryck för lycka konstigt nog. Försöker läsa Knausgård, det känns ytligt eller är det andra saker som känns ytliga och meningslösa kanske? Är det intressant över huvud taget? En medelålderskrisande man som navelskådar sitt liv på 3000 sidor. Tidigare känt en slags ovilja att ta i Knausgård pga den hetsiga debatten. Nu när K slutat med Sin Kamp har jag orkat börja. Barndomsskildringar. Funderar på om det är ett slags tecken i tiden där narcissismen är det enda rum dit vi kan fly slutligen (eftersom vi inte har gud att tillgå ju?). Jag fortsätter att läsa, det kommer ta sin tid. Är ju bara på 1:an. Samtidigt vill jag erkänna att jag känner en enormt empati för Knausgård. Det är något väldigt mänskligt skört i hans vulgära behov att blotta sig. Tänker på att livet är som en labyrint. När man tror att man hittat ut så inser man att man är på samma plats som när man startade. Meningslöst? Ja, iaf om man hoppas på att livet ska innebära linjär utveckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.