Äter kärlekskranka till frukost

psykopatens-varld---utan-samvete_instant

Läst boken Psykopatens Värld av Robert D Hare. Att vara nära en psykopat kostar alltid mer eller mindre för en vanlig empatisk människa. Psykopaten får alltid dig att känna att du är priviligerad när du får en gnutta uppmärksamhet av denna varelse. Psykopaten spelar teater för att uppnå sina mål. Psykopaten är slagfärdig, manipulativ, skamlös, insmickrande, svekfull, falsk och oerhört tilldragande. Psykopaten vet alltid vilka dina svaga sidor är. Prognosen är dålig, dvs ingen kan ”bota” en psykopat. Främsta orsaken till detta är att psykopaten INTE VILL bli botad. Psykopaten trivs med sig själv och sitt liv och bryr sig inte om att hen skadar andra. Det är svårt att inledningsvis känna igen psykopaten, men om man ställer vanliga frågor kring hens historik brukar hen svara vagt och undvikande och ögonen verkar vara kalla – släckta – tomma – hårda – och känsloutrycken kan kännas lite ”osynkande” om man är uppmärksam. En psykopat äter empatiska, nedstämda och kärlekskranka till frukost. I en relation med en psykopat känner du dig alltid slutligen rädd, otrygg och din självkänsla är ständigt dalande då du aldrig får någonting tillbaka. En psykopat får dig alltid att känna dig som en drottning eller kung inledningsvis då hen är i färd med att ”erövra dig”. Du kan aldrig ”vinna” över en psykopat, eftersom din empati hindrar dig från att vara jämlik med denna oavsett de verkliga bakomliggande kvalifikationerna. Psykopaten lider inte. Och du är inte den enda som fått lida i psykopatens liv. Hen utnyttjar och bedrar alla hen möter. Så slutsatsen är lär känna dig själv så känner du igen psykopatiska människor och riskerar inte att inleda en relation med en sådan. Väldigt intressant bok som rekommenderas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.