Detta med rasism

Jag tänker på att man (t ex stadsministern efter den rasistiskt riktade skolskjutningen i Trollhättan för några veckor sedan) säger ”Nu ser det mörkt ut” eller ”Det är en svart dag” och då menar vi att det är tungt och ledsamt och svårt. Har detta något med att vi kallar mörkhyade människor för ”mörka” eller ”svarta” tror ni? Och det ironiska är att ju att ingen vill beblanda sig med epitetet ”rasist”, fast vi alla ju är det någon gång för det är ju så vi lär oss. Den som säger ”negerboll” får skämmas, innan vi ens fattat att det finns något sådant som olika värde mellan människor på det sättet. Inte konstigt att man blir nervös ”pk-fitta” (som vissa kallar dem som uppdaterar sin Facebook med anti-rasistiska artiklar fler än hundra gånger oftare än de invandrare de talar med. Ängsligt beteende och mänskligt kan tyckas. Det verkar dock skifta vem vi är rasistiska mot. Själv är jag just nu barnvagnsrasist, radikalfeminist-rasist och rasistrasist (jag blir irriterad på alla med barnvagn som ska in överallt och som är i vägen fast jag vet att det ju inte är så lätt att vara mamma och så är jag rasistisk mot sådana feminister som tror att de är MER värda än män generellt för då faller ju hela tesen och dessutom människosläktet och varför i helvete får man inte bry sig på sitt utseende undrar jag?!? Och så är jag rasistisk mot rasister dvs jag tycker att rasister är dummare än andra (dvs jag själv) och borde få skämmas mer. Fast detta är nog mer fördomar än rasism kanske, eller rent av mina åsikter???

Detta med att vi undermedvetet lite skamset beundrar andra etniska gruppers fylliga, yppiga bakdelar genom att operera in silikonkuddar och gör läpparna fylligare fast vi kallar dessa vackra människor ”mörka”?  Jag förstår inte – vad exakt är mörkt i detta? Kanske är det istället så att de som opererar sig för att likna de som många av oss har kulturellt förvärvade fördomar mot, hyllar dessa så till den grad att de vill se ut som dem? Och vilken kvinna har inte drömt om en svart mans lem! Fast man naturligtvis inte skulle erkänna det för sin västerländska man för då vore sista stunden… Och trots alla jag känt frågat mig hundra gånger om jag inte egentligen drömmer om en… Va!?!

Näe, jag vet inte. Iallafall verkar det konstigt. På den asiatiska marknaden säljer man hudblekningskrämer och ögonlocken opereras för att se västerländska ut. Man hyllar det som är annorlunda i smyg och dissar det som är annorlunda i smyg? Hur hänger det ihop? Vi verkar ju vilja vara annorlunda? Fast vi är livrädda för att inte passa in och vara FÖR annorlunda? Man ska alltså vara sig själv fast någon annan? Man ska bygga på sitt ”personliga varumärke” som i vart fall inte får vara uttalat eller personligt? Nej, jag orkar inte. Det blir så rörigt. Och vi människor säger att höns är ”yra som höns”…?

Vi behöver prata!

Vad är en människa som inte kommunicerar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.