Tur att man iallafall är fåfäng så man har något meningsfullt att göra!

Man ska vara en människa som är mystisk. En sådan som någon jag känner (kände) som alltid figurerar in cognito (med olika fantasifulla alias och kanske jobbar han numera heltid med att blocka människor han inbillar sig har fått nys om vem han egentligen är och som då kan avslöja någon av alla fantasifulla förklädnader, verkar hur som helst som ett extremt arbetsamt jobb. Det bakvända och ”alla-knappar-i-sup” är att just han kanske är den som blir mest ”stalkad” av alla jag känner till, just för att detta med att vara anonym är så ovanligt idag. Om man vill bli känd ska man alltså vara mystisk. Greta Garbo förstod det. Det har även min vän gjort.

Kanske lever man då enligt denna strategin: ”Man visar inte något av sig själv (för man har inget att visa) eller så visar man upp ett välregisserat vackert och lyckligt liv eller i sista hand så har man tillfälligt ett lyckligt liv.” Jag tänker att man ska visa upp allt för VEM bryr sig? Det mest super  fåniga som finns är att tro att man kan styra sitt ”varumärke”. Det är isåfall högst marginellt om du inte heter Coca Cola och tillverkar en slags dryck som man kan putsa silver med. Jag kan inte sova, det är ett större problem. Det är för övrigt den fega myglande människans fel, han som jag nämnde ovan. Han är så rädd, tom för människor han känt i flera år, och kanske lite mer än känt iallafall trodde de andra inblandade det, så nu vågar han inte visa sig över huvud taget längre oj, oj så eländigt. (Nej, jag är inte en ond häxa fast det kanske kan verka så just nu och jag BORDE vara det) Kanske han förvandlats till en slags mullvad helt ofrivilligt? Den gåtfulla Ofta-väldigt-ångerfull-men-utan-samvete-mullvaden-som-väldig-gärna-nu-vill-bli-skuldfri (när det var dags för mullvaden att bjuda till). Time will tell. Eller hur och du, stalka mig för bövelen! Det är det vi alla vill innerst inne. Vi har bara väldigt olika förmåga att erkänna det i våra medvetna verbaliserade personor.

Godnatt till er som trodde det var annorlunda. Vi andra kan fortsätta vaka över jordens skuldtyngda mullvadsbarn.

Ps. Bilderna föreställer inte Beatrice Dalle (utan), men hon liknar henne och hon kanske har den mest fab frisyr jag sett på länge så nu måste jag kanske färga mitt hår också.  Tur att man iallafall är fåfäng så man har något meningsfullt att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.