När jag dör vill jag att du gräshoppa skall vakta min grav

9827243_fullscreenWigert-Begravningen-73x92-cm    Wigert-Begravningen-73x92-cmWigert-Begravningen-73x92-cm

9813334_fullscreen 9813425_fullscreen 9813587_fullscreen

Hans Wigerts målningar gör mig yr och förtröstansfull och nästan lite glad mitt i allt elände. Han kanske var (han dog i somras) den främsta målaren vi haft genom sitt sätt att skildra mystiken som omger oss om vi kan eller vågar vara vaksamma. Det vackra i det enkla men obeskrivligt fulländande i naturen – den som vi, djuren, växterna, luften, haven, vattnet alla är en del av.

Att grodorna bär kistan blir självklart då. Ikväll ger detta mig hopp om att det trots allt finns en mening med livet; att grodorna bär kistan. Att de kanske kommer se till det, för grodor är nog lojala mot dem som ser dem. Så här skriver Lars Lerin till Wigert efter hans död:

”När jag dör
vill jag att du gräshoppa
skall vakta min grav”

Kobayashi Issa (1763—1827)

Ps. Stor auktion på Bukowskis nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.