Älglika djur

Titta inte in i solen. Det visste jag. Ändå tittade jag. In i solen. Rakt in i det brinnande svartaste nyrikaste mest smaklösa huset. Kanske någon slags bugg? Säkert. Iallafall sjukt.

Dubbelnaturen. Djävulen och då blev jag Snövit eller annan valfri sagofigur plus rå kvinnlig styrka. Titta i solen och bli blind. Alltså. Det blev jag då. Blind.

Gå och vänd dig aldrig om. Så säger reklamen. Den jag aldrig lyssnar på. Man måste lämna Djävulen, står det med versaler över hela Mölndals Bro. Särskilt om han är utklädd till ett får. Eller bock-stens-man. Trassliga lockar. Försök inte reda ut. Med någon slags kam som du kallar kärlek. Sak med taggar av plast.

Blir svart. Bär svart. Shiva.

Du.

image-8

Lärde mig det du inte vet vad det var. Förbjöd att uppskatta. Utan efterföljande straff. Djävulen är rädd. För att få. För ljus. Men vill äta mycket av allt. I en plötslig hunger. Alltid extra allt. På realisation. Men i släckta rum. S-n-ä-l-l-a-h-j-ä-l-p-m-i-g, viskade detta älglika djur. Ditt inre skadedjur hade funnit sitt värddjur. Gång på gång. Det var det jag inte fick höra. Vill skada dig. Jaha.

Nej, du är inte gud. Och inte glad.

Gud skulle ha tänkt mig för.

Oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.