Livets salt

Ok, jag har aldrig varit en ”söt tjej”, åtminstone har jag alltid blivit arg när någon stackars (säkert välmenande) människa kallat mig söt. Jag är inte söt, brukar jag fräsa då, jag är salt! Nu har jag smakat på den flytande föda som jag sannolikt kommer livnära mig på det kommande halvåret. Om inte annat kommer min midja då bli mer getingformad än den blivit av en diet av nattmackor tror jag. Kanske kommer denna dryck även bli nästa innedryck i Sverige, om vi nu äntligen ska slippa latten snart, som aldrig smakat gott alls om någon frågar mig men det gör ju ingen. Detta däremot är sagolikt. AYRAN!!! Har förstått att det är Turkiets stora dryck. Lidl har den för 5 kr och den ska ju vara fasligt hälsosam, så idag har jag druckit fem. Kanske kan diskuteras hur bra det är att få i sig så mycket salt, men low-carbo är det ju. Jag är alltså den brodern i Hummelhonung (Torgny Lindgren) som gillar att suga ur sig sältan (kroppsvätskor) framför söta. Ja, redan då det begav sig på högstadiet då boken skulle läsas, kände jag instinktivt att detta var min kind-of-man. Får jag lov att presentera 2016 års dryck!

A I R A N

ayran

Livets salt

Ingredients

  • 1 pint plain yogurt (the thicker the better)
  • Several ice cubes
  • A generous pinch of salt
  • Freshly pealed-off Garlic bulbs (optional)
  • A little chopped fresh mint (optional)
  • 1 pint water

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.