Har jag inte somnat fortfarande?

Världen förändras snabbare än vi kan fatta, och den förändras på ett väldigt komplicerat sätt.”

Första meningen i boken: Bad Feminist, som jag läser. Fan, har jag inte somnat fortfarande? Skulle precis göra det när jag plötsligt fick ett sms klockan i ottan. Det tog ett tag att förstå att det måste vara ett tekniskt fel, för denna människa sms:ar bara människor som är nya och jag är alltså inte NY. Men jag är ju heller inte gammal. Äsch, skit samma. Är ju egentligen stolt över det, så sedan blev jag irriterad. Fem-age-ment remember! Blev därefter tvungen att dricka svart kaffe. Det måste jag alltid när jag inte kan sova. Ungefär lika bakvänt som att jag alltid måste dricka rödvin när jag har pms. Man får alltid huvudvärk och blir helt galen. Av kaffet blir man pigg och stissig. Jag är bakvänd, men det skiter jag i, som Persbrandt skulle sagt. Eller även om MAN faktiskt är KVINNA, som Tomas Nordegren hade utropat! Älskar Tomas & Louise som är de som får mig att inte bli ett fullkomligt UFO nuförtiden, tillsammans med några få saker till. Det är nu det kommer bli värdelöst om jag somnar, men hur f-n ska jag kunna inte sova på 12 ytterligare timmar, särskilt som jag väntar finbesök i form av regissör från Filmfestivalen om några timmar eller några fler ok jag kommer ordna även detta! Jag får överleva, som vanligt. 500 sidor psykologi <<Voice Dialogue>> väntar nu dessutom. Väldigt spännande! 

Vad är Voice Dialogue?

Voice Dialogue är en metod för att genom samtal bli mer medveten om sig själv och sina ibland motstridiga sidor. På ett respektfullt sätt får man vägledning i att låta olika delar av ens personlighet och inre värld komma till tals. Ökad medvetenhet om oss själva gör att vi kan förstå och arbeta med olika livsmönster på ett kreativt sätt.

Behöver man inte vara lite ”knäpp” för att hålla på med inre roller och röster? Svar nej, ”delpersonligheter” är naturliga. Alla har vi utvecklat vissa roller i livet. Vilka vi använder oss av kan variera vid olika tillfällen. De är våra naturliga psykologiska delar, såsom organ i kroppen är våra fysiologiska delar. Och på samma sätt som det behövs ett bra samarbete mellan de olika organen i kroppen behövs det ett bra samarbete mellan våra delpersonligheter.

Dessa bygger dels på olika egenskaper och talanger, dels på gamla sätt att överleva eller försvara sig på. Delarna ser verkligheten genom sina egna färgade glasögon och kan därför vara väldigt oense över vilka beslut ska fattas och vad som är viktigt och oviktigt. Samarbete inombords inte självklart. Voice Dialog hjälper med att utveckla medvetenhet som sträcker sig längre än delpersonligheternas horisonter.

Det är en metod för självkännedom där man utforskar och bejakar sina dominerande såväl som sina dolda kvaliteter och egenskaper – och hittar sätt att få en bättre inre balans mellan motsatser inom sig själv. Metoden har bl a Jungiansk bakgrund. Den kan användas  för coaching, för personlig utveckling eller i terapeutiskt syfte.

Jag hatar sömnlösheten, men idag skyller jag helt och hållet på tekniken, inte på fullmoon.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.