Män i skor förklarar saker för mig?

Jag är trött på att vara arg. Trött på att vara arg över att bli sviken. Trött på känslomässigt handikappade arroganta grandiosa män i skor som inte ser sin egen skuld (det är ett genetiskt fel eller?). Jag är intill hjärnblödning arg på härskartekniker jävla orättvisa strukturer. Trött på att lådsas att jag blir imponerad över tjatiga förutsägbara män i skor som pratar om oväsentligheter. Trött på män i skor som aldrig undrar vad någon annan tycker.

Trött på sunkiga etiskt vidriga åsikter, vi kanske t ex borde lagstifta om empatin? Om jag snor din bil straffas jag om polisen kommer, men om jag snor en människas tid så får du skylla dig själv. Jag är trött på att behöva ensam-är-stark. Jag är trött på att få erbjudanden om att få suga kuk, som om det vore en jävla ynnest. Som att sex är värt något utan tillhörande intimitet och tillit? Idioter. Jag är trött på grova sexistiska kommentarer precis överallt. Trött på män i skor som försvarar porrindustrin, prostitutionen, SD och främlingsfientligheten och all annan rutten skit. Jag är så jävla trött på män i skor i 50 års åldern som skyller sina svinerier på missbruk och diagnoser. Jag är trött på uppblåsta män i skor som straffar kvinnor för att de är så jävla FEGA. Jag är trött på att män i skor kommer undan hela tiden med sina nedrigheter. Jag är trött på att vara trött på myglande män i skor. Sådana som kallar sina bidrag för avdrag, för att de tror att de är lite bättre än andra. Sådana som köper skrytbyggen, stora miljöskadande bensinbilar för att det är ”tufft”, fula märkeskläder och en ny fräsig mobil varje säsong medan toaletten inte är städad på ett par år.  Sådana som kallar sig för hemmansägare, adelsman eller i värsta fall även för Gud!

För allas trevnad kan vi inte ha det så här längre.

Egen tolkning av pjäsen För allas trevnad som vi var och såg idag på Storan, regi Nina Haber. Fri tolkning av boken av Rebecka Solnits bok Män förklarar saker för mig. En rolig föreställning med stor igenkänning. En lång man med högt krulligt hår satt framför mig, naturligtvis hade han satt sig längst fram så han skymde för alla bakom, alltså så vi bakom såg inte ett SKIT. Va fan, jävla idiot. Är inte detta så jävla typiskt. En feministisk föreställning och 98% kvinnor och ett fåtal män och så får jag en jävla kamel på 2 meter + krull framför mig. Orkade inte säga till, företällningen hade redan början när vi kom in.

Ps. MEST trött är jag på kvinnor som undrar varför kvinnor är trötta på patriarkatet, för att de eventuellt varit undantagna dess konsekvenser i ett halvår!!! Det är direkt stötande naturligtvis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.