En kvinna som inte skyler sin kropp eller sina åsikter

Skyl dig, brukade de säga till mig när jag var 18. Inte så passande att klä sig som jag gjorde, tyckte vissa skitnödiga människor. Det sket jag i, fast inuti blev jag såklart ledsen. Kvinnor som anklagade mig för att försöka förföra deras töntiga manschauvinistiska män, som jag inte ens ägnat en tanke eller blick. Helt paranoida och gränslöst orättvisa anklagelser som det skulle vara helt ok att vräka över mig för att jag var tjej och vågade ha min egen stil och uttrycka mina åsikter.

Jag var 17 år bodde på Sicilien i en maffiafamilj, en kväll hade vi middag och en äldre man (som hade antika skatter från Egypten på sina väggar = NOT impressed) var missnöjd med sin fru. Han försökte frenetiskt få kontakt med mig, jag blev bara irriterad och visade honom ingen uppmärksamhet. När jag kom hem fick jag höra att paret hade skilt sig och att detta alltså då varit mitt fel (fullkomligt bisarrt). Vad hade jag gjort?!? Absolut ingenting. Detta har sedan hänt många gånger på samma tema. En man gör något som är SHITTY, man ger skulden till en kvinna som vågar stå upp för sig själv och som inte skyler sin kropp eller sina åsikter. En sak är säker, jag har aldrig och kommer aldrig följa dessa sjuka regler för de stinker. Jag äger mig själv och min kropp och ingen kan berätta för mig hur jag ska klä mig eller vad jag ska tycka eller bli imponerad över. Senast för ett par dagar sedan sa en idiot till man till mig att jag nog borde undvika att ha en profilbild på de dejtingsajter, där jag fått en massa sexuellt förnedrande kommentarer. Jaha, jag ska ta bort min bild för att andra ska kunna sköta sig?!? Hur tänkte du nu? Skitbra, budskap. Samma man sa även att ALLA är feminister, mest de som aldrig talar om det.

Här är en modig ung tjej från Paktistan som kallar sig #bitchfrompakistan och som protesterar, Instagram. Vi ska aldrig låta oss begränsas av futtiga människor som hotar och trakasserar starka kvinnor. Uppdrag Granskning tog även upp problemet i sitt senaste program. Där man tar upp grova hot mot politiker och journalister som kan liknas vid terroristbrott, eftersom konsekvenserna kan bli så svåra ur ett demokratiskt perspektiv. Talas om straffskärpning. Om regeringen får igenom de förslag som utredaren Gudrun Antemar lade fram förra veckan skulle admin i en Facebookgrupp kunna bli juridiskt ansvarig om han eller hon inte tar bort hotkommentarer inom en rimlig tid. Detta kommer förhoppningsvis sanera från människor som gömmer sin identitet bakom olika förklädnader och förpestar klimatet. Facebook inkluderade. Själv anser att det vore oerhört bra om vi kunde få ett alternativ till Facebook nu, som jag anser har fått alldeles för stor makt för att det ska vara nyttigt ur ett demokratiskt perspektiv. Tack Uppdrag Granskning!

Screenshot 2016-02-16 02.15.16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.