Drömmen

Inatt drömde jag att jag låg halvnaken i en dubbelsäng mitt emellan ett par i skilsmässa, barnen klättrade på mig och kallade mig för ”mamma”, medan mannen flydde undan blev mamman alltmer desperat och destruktiv. Egentligen var denna man en exakt kopia av andra män jag haft, fast denna gången var han blond och lång. Kvinnan var högutbildad och högpresterande och oerhört hatisk mot mig, det kan man ju förstå med tanke på att jag låg halvnaken i deras säng medan mannen gjorde allt för att slippa ta ansvar för sin parrelation utan istället ville byta ut sin fru mot mig. Oändligt fegt och idiotiskt naturligtvis, men även jag var en tydlig del av detta skådespel,  förmådde inte resa mig och gå.

Plötsligt vände jag mig mot kvinnan och vi talade länge och förvånande innerligt om viktiga saker såsom måleri och livet. Samtalet avslutades med att jag skrev ner en boktitel på en lapp åt henne: ”Prinsessan & Grodan” av Hanne Hostrup och drömmen slutade med att hon mycket lugnt lämnade lägenheten och kastade in nycklarna genom brevinkastet. Mannen reagerade då med förvirring kring hennes ovanliga reaktion och jag vaknade.

Nu till det mest besynnerliga. Drömmen handlar naturligtvis om mig själv och MITT eget liv men varför hade 4 individer plötsligt besökt inlägget på min blogg med recensionen av just denna bok just nu? Förklara gärna det om någon kan, jag tycker det känns oerhört spännande och kanske kanske ett GOTT tecken mitt i denna sinnessjuka evighetsjakt på kärlek som pågår?

Läser du detta kommer du naturligtvis smula sönder även detta till intet, så hoppas du inte gör det utan håller dig i din ”kvadratmeter” tills du är mogen för böcker med innehåll som handlar om annat än ”strukturell psykologi på gruppnivå”, dvs om något som eventuellt kan leda till mindre personligt lidande och någon slags utveckling.

Allt gott till alla som ofrivilligt känner igen sig!

Man kan bli klok av att läsa en bok.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.