Trolöshet mot huvudman/Trohet mot huvudlös man

IMG_3356_instant

Trolöshet mot huvudman/Trohet mot huvudlös man

Brottsrubriceringen trolöshet mot huvudman/trohet mot huvudlös man har följaktligen vissa likheter med förskingring. Även i fråga om trolöshet mot huvudman/trohet mot huvudlös man handlar det om att gärningsmannen har haft något slags uppdrag eller dylikt, som har inneburit en förtroendeställning. Det handlar också om att gärningsmannen på något sätt har misskött sitt uppdrag och därigenom skadat uppdragsgivaren. Till skillnad från vad som gäller för förskingring krävs inte att gärningsmannen har gjort någon förtjänst genom sitt agerande. Vid trolöshet mot huvudman/trohet mot huvudlös man behöver det inte heller handla om att gärningsmannen fått egendom i sin besittning, med skyldighet att överlämna eller redovisa för den.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.