Ofullständiga tankar om livets vanförställning

13528098_883711991756283_7367901379536724274_o

Den irrationella människan. Detta är en ickefråga egentligen. Om människan fullständigt kunde acceptera faktum att vi inte kan kontrollera de stora händelserna i vår existens, men motsatsen, vi kan välja att acceptera och njuta så gott vi kan. Men det vill vi ju inte. För vi drivs av omnipotens och narcissism. JAG kommer klara detta för JAG JAG JAG är så fantastisk. Vi är fantastiska, men detta kan aldrig manifesteras genom kontroll utan motsatsen. Kanske är detta den största lögnen i vanföreställningen som är våra liv, dvs att människan i grunden är rationell. Alla människor är emotionellt styrda av omedvetna tankar och känslor man har om världen och sig själv, även då man tror att man inte är det (eller särskilt då). Sverigedemokrater, IS-anhängare, tonåringar, du och jag… Lögnen ger ångestlindring i känslan av hjälplöshet kring själva existensen (vem är jag? finns gud? vad är egentligen universum? vad är meningen med livet? vad är tid? vad händer efter döden? fanns jag innan jag föddes?).

Sommaren är kall. Jag är förkyld. Jag vill fly och leka att jag är Angelina Jolie i någon film inspelad i Italien. Har problem med kroniskt lågt järn och kan därför inte vara den järnlady jag önskar. Men det är inte synd om mig för det ÄR bara så. Jag är lika god kålsupare själv eller lika liten. En gör så gott en kan. Utgå att du drivs av fördomar och egoism, och smygtitta sedan på dig själv. Det kan bli chockartat, komik eller tragedi eller bara intressant. Bilden kommer förmodlingen te sig väldigt annorlunda iaf. Livet är en vanföreställning helt enkelt. De allra flesta tolkar inte livet som ett underverk, vilket det naturligtvis är. Eftersom vi ändå i princip är ”hjälplösa” (oförmåga att styra över de stora skeendena i livet) ter sig detta som ett mer attraktivt alternativ eller? Livet är ju som bekant heller inte oändligt, även om vi gör allt för att förtränga denna tanke, vilket också innefattas i denna vanföreställning. Ja, herre gud nu har jag bråttom att förbereda mig för att göra intryck på en annan homosapiens NOT aspergerialis. Kanske terapi kan vara lösningen för många, jag tar sats för att annonsera efter klienter på Tinder.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.