Svagstark

S M a r t B L O N D E – wild at heart

Panik, kris, sorg och tomhet funkar bättre och bättre att tala om utan att olika gråa viskande människor vänder sig om och säger att du nog måste ”söka”.  Jag har lärt mig att acceptera mina svängningar och tar det bra nuförtiden. Jag är numera varken arg eller rädd för omständigheter jag inte kan påverka. Jag tänker inte längre att de som elakt säger att jag är ”galen” har rätt, därför att jag vet att må dåligt ibland inte betyder att man är galen, utan mer motsatsen. Psykisk ohälsa är lite som en jobbig känslomässig eller mental förkylning. Ni vet en sådan som ibland aldrig riktigt vill bryta ut och som kommer tillbaka i olika febertoppar. Men fördelen är också att när ”förkylningen” väl lämnar kroppen så infinner sig ”sol-efter-regn-känlsan” och den är obetalbar. Detta med diagnoser orkar jag inte riktigt bry mig om längre. Kan inte förstå varför man måste skaffa sig en diagnos för att få hjälp. Ungefär lika lite som jag inte kan förstå varför man måste göra ett självmordsförsök för att få lov att bli inlagd och få psykiatrisk vård om man skulle behöva det.  Jag har lärt mig att jag inte behöver ändra på mig för att andra känner sig obekväma av att de inte vet exakt vad jag kommer säga till dem eller göra. Jag säger inte något för att vara elak, men ibland behöver saker sägas som de är utan att lindas in i olika stereotypa slöjor för att vi ska komma vidare. Jag väntar inte på andras gillanden (men blir såklart glad om någon gillar mig) och kommer t ex aldrig klippa håret (om jag inte vill) eller sluta använda strumpeband och glitter eller sluta vilja impulsköpa antika porslinsfiguriner för att jag uppnått eller inte uppnått en viss ålder /status eller andra fåniga anledningar. Jag kommer inte säga att jag älskar att vara singel, men om det blir priset av att jag är mig själv, så får det vara så. Jag blir glad när jag ser hur unga kvinnor och män tar för sig och vågar vara sig själva som de vill, dvs det som borde vara feminism. Jag ser det som mitt jobb att dela med mig av mina erfarenheter och jag tar betalt. Var inte rädd, livet är inte farligt, mer underbart.

screenshot-2016-10-25-12-37-51_instant

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.