Frossa i allt du tycker om

I många år trodde jag att jag med all min värme, kärlek och kraft skulle kunna läka alla trasiga (främst manliga) själar jag förälskade mig i. Det tror jag inte längre. Även om jag fortfarande hävdar att det alltid är bättre att vara en bra person än ett rövhål. De som känns trasiga låter jag vara numera, det är ju också en slags kärlek. Jag låter dem gå in i sin vägg och om det blir något kvar och jag som person på något vis gjort något avtryck, så resonerar jag att de väl förmodligen kommer tillbaka. Om inte, så är de väl antagligen döda (alltså fysiskt eller psykiskt spelar ingen roll) eller så har jag glömt bort alltihop för länge sedan.

Livet är bra och jag är tacksam för det, är min grundtes just nu. Det får flyta, baxa runt och göra som det vill, jag försöker inte vara rätt, bra eller duktig längre. Äntligen, orkar jag inte det och det går förvånansvärt ”så mycket bättre”. Statusjakten tråkar ut mig.

Vissa dagar eller saker blir fantastiska, andra blir skit. Acceptera det. Tänk inte att nu är jag körd och inget kommer någonsin kännas bra igen. Det är bara inte så. De kvantfysiska glasögonlagarna ordnar upp det automatiskt. Om någon frågar mig vem jag är, så svarar jag med mitt namn, inget mer. Vägrar att skicka min CV, vägrar att befatta mig med sådant som ändå är en en jättestor halvkass lögn. Be om ett äkta möte istället, det förmedlar mer av allt. Ungefär som när vi firar Halloween och låtsas att det är coolt att klä ut oss till nyligen avlidna kändisar för att vi egentligen själva är så rädda för just döden. Fira MED de döda och sitt hos dem istället tänker jag. Var glad, ledsen, arg, sjuk, otillräcklig, ful, smutsig, vacker, fantastisk och allt du kan komma på. Döden är samma sak som det som var innan födelsen, fast det gör ofta mer ont.

Och frossa i allt du tycker om, som du har förmåga att göra. Låt inte status eller sådan skit hindra dig. Säg till en medmänniska att hen är vacker i håret eller var glad för höstlöven. Ursäkta dig inte efteråt. Misstag är ingen katastrof, utan en väg fram. Var förlåtande, mot dig själv, och mot andra. Allt ordnar sig.

Alla helgons dag. De döda och de levande ska mötas är det tänkt. Tänk på döden. Hedra döden. Hedra livet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.