Jag skulle kunna vara USA:s president

Idag har två fantastiska och samtidigt potentiellt konfronterande saker hänt: Höstsonaten på Stadsteatern och Linda Boström Knausgård: Jag skulle kunna vara USAs president. Lånat hennes senaste bok: Välkommen till Amerika. Får återkomma. En annan dag. Om jag orkar. Borde ta de där sömntabletterna och sova. Det tänker jag alltid. Men livet känns för kort. Och varje dag blir det lite kortare. Människor är modiga och fantastiska, men några skrämmer mig mycket. Saker som inte går att skydda sig emot. Varit tvungen att blockera vissa som jag uppfattar som fascister, orkar inte säga det till dom, orkar inte få i ansiktet att jag är PK. Kanske är inget mer fel. PK är det slitnaste unknaste uttrycket. Att vara ”Politiskt Korrekt” kan idag även betyda att man håller kurs på sådant som jämlikhet mellan människor  – eller människors lika värde – och att man har mod att stå upp för det. Det är en tid nu då absurda tankar snurrar för fort. Då för många böcker behöver bli lästa. Då Twitter, Facebook har blivit onda beroendeframkallande datorspel som sakta sliter ner oss. Den virtuella världen. På de psykiatriska avdelningarna nu undrar jag hur man hanterar psykoser, skiljer dem från det andra sjuka som pågår på nätet varje dag. Samhällspsykosen. Måste börja skriva ner mina drömmar. Och jag behöver vara på behandlingshem mot mitt sociala-media-missbruk. Behöver – behöver – behöver.

PRIORITERAD LÄSLISTA JULEN 2016:

  1. Linda Boström Knausgård • Välkommen till Amerika

  2. Livet, kärleken och döden : en bruksanvisning / Ulf Ellervik
  3. Loggböckerna 2005-2013 / Bodil Malmsten
  4. Depressiv kärlek : en social patologi / Emma Engdahl
  5. Kärleksbrevet Axfors, Anna Author
  6. De urolige : roman / Linn Ullman
  7. Texter 1998-2015 / Kajsa Ekis Ekman
  8. Tripprapporter / Tone Schunesson (igen)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.