Vill lämna tillbaka mänskligheten

Jag är inte bara stark. Jag är svag också. Och jag har noll kronor på mitt pensionskonto över för de högerextrema. De som skäller på mig för att jag föddes. De som hatar alla för något. Sådant som gör att deras ångest kan lätta. Något som skapar ett enkelt mönster. En förklaringsmodell som schimpanser skulle bli uttråkade av på en kvart. Men högerextremister är alltid högtidliga. De säger att man ska lära sig stava. Skaffa ett ordentligt jobb.

Detta liv. Med inbyggd stötvis tvärbroms. För att vi aldrig ska slå oss till ro. Alltid överleva de mindre fitta. Eller survival of the fittest. Var unik men låtsas inte om det. Var unik fast ändå jättelik de andra som också för tillfället tänker samma tanke. Om sig själv. Om vilka grupper som syns i mönster för schimpanser. Fast schimpanser är snällare och är inte alls mer perversa. Vi har röda läppar de har röda anus. Den illla skillnaden. Fast samma syfte. Vissa av oss borde vara på öppet köp. Vill lämna tillbaka mänskligheten. Men bäst före datumet har passerat. Vi får sova lite. Hör mig själv tänka. Vi ger aldrig upp. Sedan är det slut. Levde vi lyckliga i alla våra dagar? Svar: nej.

Men det är ju ändå jul snart.

Vi har röda läppar de har röda anus. Den illla skillnaden. Fast ”det är inte farligt att ha olika åsikter, att vara oeniga.” (GPs Alice Teodorescus annonskampanj vintern 2016). Nähä?!? Oklart om det är ett underförstått hot. Riktat till sådana som mig från sådana som henne. Kanske lyssnade jag inte tillräckligt noga på ”den rimliga oron”. Den som handlar om att vi kanske försvinner om en liten pojke med mjölkchoklad färgad hy är lycklig över att få vara Lucia. Denna italienska import. Absurd förvirring råder. Vill spy.

Men det är ju ändå jul snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.