Denna texten handlar inte om mig

wunderbaumwallpaper

Det som bär det ena genom hudlagret ner till nästa. På paketet står det inte: Du kommer se ut som någon annan. Du behöver inte tänka på att du ska dö. Köp. Har du sedan inga pengar kvar, så lev tills flaskan är slut. Den har pump och är hygienisk. Sedan köp en ny. Gör sedan så. 

Äta socker och vitt mjöl i smyg. Det är en metod. Så god som någon. Socker ska visst vara värsta knarket. Jag tycker bara om salt. Och gammal ost. Höga klackar, concealer, highlighter, hyaluronsyra och Stesolid. Eller gå upp på natten och äta varm gröt för att att bli uppfylld av långsamma kolhydrater.

Inte kött.

Inte pengar.

Inte kuk.

Inte vin.

Inte sova alls.

Instagramma frukostbild på smoothie med Chiafrön på morgonen. Ljus avocadogrön färg med svarta Chiaprickar. Hjärnan kan stänga av tack vare kvantfysiken. Men människan kan inte. Slutar tänka på Twitter, bostadspolitik, flyktingfrågan, Trump, Brexit, rasismen, sexismen, ekonomin, åldrandet och döden. 

En kort paus. Det som bär det ena genom hudlagret ner till nästa. Utan lön. I min långsamma nedsmältningsprocess. Av muffinsmage. Resten behöver läggas till, inte dras ifrån.

Låtsas ha ett viktigt jobb. Ha ett ganska viktigt jobb. Som nästan alltid startar. Vara smart, begåvad och kreativ. Det är ett tufft jobb. Underbetalt. Vill lämna tillbaka mänskligheten.

Hon låter åren gå men vill stoppa tiden.

Får inte betalt. Får aldrig betalt. Vågar aldrig fråga. Kräva något. Ta från de fattiga ge till de rika.  Besviken på Carpe Diem. De härliga sunda människornas liv. Sådana med arbete, sexiga underkläder, fotriktiga skor, dräkt och skrattrynkor och en man som alltid vill ligga. Tänk er den lyckan?

Avund. Mörk avgrund. Av avund. Grå avgrund. Som ett slukhål.

Hör mig själv säga: ”Vad fantastiskt!” Men dagen är redan infångad det var inte så svårt. Inget är svårt utom det svåra. Men hon är rädd för människorna. Klamrar sig fast i tjusiga rum.

Blir anklagad för att tillhöra etablissemanget. Extremism, populism och kapitalism, fast motsatt ordning. Fortsätt hålla stil. Höga klackar, concealer, highlighter, hyaluronsyra  och Stesolid. Utanförskap: Att vara utanför sig själv i sitt eget liv. Flykt från eller in i de egna drömmarna. Vad kan anses mest rationellt?

Det som bär det ena genom hudlagret ner till nästa.

Denna texten handlar inte om mig. Vi är alltid minst hundra. Fast tapeten har jag gjort.

Det är en Wunderbaumtapet. En mirakeltapet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.