Simmade aldrig in i knullet

14592035_1888906698006991_6044835271306903552_n

 

Denna tiden på året står tiden stilla. En oförklarlig trötthet infinner sig alltid. Jag är en mullvad som dessutom gått i ide. På sätt och vis skönt eftersom ingen då kan se hur sur jag är.

Läser Tone Schunnessons Tripprapporter för andra gången (lyssnar på hennes egen uppläsning från  Bookbeat) och lider och njuter samtidigt. Oerhört poetiskt, starkt, organiskt pulserande brutalt autentisk text av trasigt berättarjag som tar mig med alldeles nära, utan minsta antydan att vilja försköna något.

Det luktar spya, spermier och skit; väldigt långt från blodfattig filtrerad Instagram-glamour.

Tone Schunnesson ÄGER ett magiskt språk som förmedlar exakt hur det känns att befinna sig på den ”roller-coaster ride” – detta töcken av intensiva känslor, fyllor och drömmar mot avgrunden, där associativa tankar och känslor hakar i varandra och för berättelsen framåt likt en kraftigt förblödande kropp. Dödslängtan och dödsångest på samma gång. Inkapslad sorg. En psykotisk resa genom ångest och flykt från närhet och smärtsam längtan efter kärlek från dessa ansiktslösa klonade självupptagna män (som alltid verkar börja med pappa) som antingen inte kan älska eller som hon inte älskar. Har du inte läst köp Tripprapporter och läs i jul. Den är inte lång, men bör läsas ett par gånger.

tone

 

”Jag längtar till åtta år har gått
åtta år utan att skriva
då är livet slut
åtta år utan att knulla med någon
då ska jag smörja in hela ansiktet med syra, lägga mig i solen, strunta i spf. Födas på nytt”

 

Ibland behöver jag stänga av Tove. Beskrivningarna av avtändningarna blir för påtagligt realistiska. Jag mår alltså illa. Lyssnar då på Pappapodden och drömmer att jag hade en man.

Mitt liv är även så innehållsrikt att jag kan berätta att jag har köpt en brun handbroderad julmatta, eller är det en duk på Djurens Samarittjänst. Jag brukar köpa mina julklappar där om jag kan, för katternas skull. Katter är definitivt bättre överlevare än människor. Sedan är det som väl var nu snart dags att ordna julstämning, dvs att bli en trevlig människa och gå in i den härliga juldimman som doftar glögg och pepparkakor. Imorgon är det julpyssel hemma hos oss. Då vi enligt tradition (infinner sig med oregelbundenhet) gör hemmagjorda julkort, girlanger, lussekatter och bodybutter mm.

Det positiva med den långa gråtvintern – som tyvärr knappt har börjat – är att jag verkar magra av. Det var verkligen på tiden. Eftersom jultomten är en dekadent skitstövel så tycker jag att han borde vara skyldig mig några julklappar (fast det tycker nog inte han tyvärr känner ju honom mycket väl):

  • En leopardmönstrad body-suit
  • En varm jacka med applikationer
  • Ett par Swedish Hasbeens Hippie stövlar
  • Ljusrosa sidenlakan
  • En sidenmorgonrock
  • En helkroppsbehandling på spa
  • Och en butler med fördelaktigt utseende och humor

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.