Om att tillåta sig skapa utan att helt förstå vad man håller på med

 

Marie Louise Ekman. Rakt igenom allkonstnär. En friare lyckligare mer sammansatt människa kan jag inte tänka mig. Pippi Långstrump kommer i närheten. Även hon min förebild och priviligerad trots sin uppväxt. En person helt utan manér eller funderingar på vad andra eventuellt kan tycka. Föreställ dig framgångssagan och självkänslan i att kunna ”se fram emot en oviss framtid” eller att ”skapa utan att helt förstå vad man håller på med”, särskilt när man målar rumpor, bajskorvar och penisar. Jag älskar henne. En konstnärlig och stilmässig förebild i en och samma sammansatta person av kvinnokön. Underbart, men få förunnat. Marie-Louise Ekmans utflykter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.