De vet – Vi vet – De ljuger

 

Jag förstår att de vet att vi vet att de ljuger ändå är vi chanslösa. Jag tänker på den otillräckliga människan och känner mig om möjligt ännu mer desillusionerad. Det kan iofs även ha att göra med att jag överkonsumerar (läs: missbrukar) politisk debatt sedan en tid. Det är mycket tröttande och meningslöst. Jag måste ta in på behandlingshem om jag inte slutar snart. Ingenting är så förslösat som att strida om vems verklighet som egentligen är mest verklig. Det spelar liksom ingen roll om man t ex är lektor i etik, kursetta och het ledarskribent eller partiledare när ingen förmår byta verklighet med en människa i en annorlunda verklighet.  Det är mänskligt att försvara sina privilegier och sin heder. Inte konstigt att vi känner ORO, verklig ORO! Men det är löjligt att inte erkänna det om du hävdar att du är smart. Ps. Förstår naturligtvis att även jag är ett offer, det är därför jag ser så bekymrad ut kanske. Eller så är det bara en bra bortförklaring?

Huvudrekvisitan för det überkapitalistiska fejksamhället:

  • Ständig uppkoppling på internet som garanterar konstanta kickar i form av bekräftelse, kändisskap, snabba pengar, nya virtuella möten som gör att du aldrig behöver få tid att reflektera över varken livet eller döden eller att du faktiskt snart väger 120 kg eller att allt du kämpat för egentligen mest gynnat den überkapitalistiska procenten som äger lika mycket som resten av alla människor på jorden tillsammans.
  • Skönhetsprodukter och plastikoperationer som lovar dig evig ungdom
  • Tinder som lovar dig ett garanterat sexuellt möte var du än befinner dig på jorden redan samma kväll.
  • Reklamen som påminner dig om att du är på den rätta vägen i livet.
  • Kameran som gör det möjligt att dokumentera ditt spännande liv för att dina följare ska göra dig känd för att du visar hur du städar eller målar naglarna t ex.
  • Realityshower som garanterar att du alltid kan leva någon annans liv om du inte har något eget.
  • Sociala medier där du på samma sätt kan få medhåll för dina märkliga idéer och dåliga smak och lyssna till t ex USAs president som i sängen, på toan och i taxin ständigt berättar för dig om att han arbetar hårt för dig, sitt folk.
  • Droger om det skulle bli för djävligt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.