Det finns olika sorters människor. Man kan lära känna dem genom att studera hur de städar sina hem.

Det finns olika sorters människor. Man kan lära känna dem genom att studera hur de städar sina hem. Vissa städar bara när det är mörkt och aldrig genom att lyfta på några möbler eller prylar. (Denna metod kan ”riktiga städare” med rätta ifrågasätta om det ens kan kallas att städa, eftersom huvudparten av skiten sitter bakom möblerna.) Andra släpar runt möbler och prydnadssaker och hänger på olika stegar för att komma åt med trasan för att torka högt och lågt i alla vrår. Dessa människor skulle aldrig städa utan starkt ljus, de städar också bara på impuls, ofta i panik, och lugnar sig inte förrän allt är rent. Då somnar de och sover i ett eller två dygn. Den tredje gruppen har inga saker och nästan inga möbler och de städar metodiskt och sammanbitet så gott som ständigt för att eliminera risken att någonsin behöva riskera att få ångest över ett hårstrå på det vita badrumsgolvet eller marmeladkladd på köksbordet.

En sak jag funderat på är varför detta livsviktiga yrke antingen är helt obetalt eller underbetalt. Om ingen städade skulle vi ju förflytta oss till medeltiden direkt. Människor skulle bli sjuka och det skulle lukta illa. Jag skulle kunna tänka mig att arbeta som städerska om jag fick lön som en bankdirektör. Det skulle betyda att jag slapp träna, eftersom jag är människotyp 2 i exemplet ovan så använder jag hela min kropp när jag städar, mycket praktiskt. Som det är nu känns det bara otacksamt. Jag får stark ångest av att varje vår plötslig i ren skräck få syn på att jag lever i ett råttbo. Får skaffa mörkläggningsgardiner av sammet. Eller så får jag väl försöka städa…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.