Nedfrysning som modern behandlingsmetod?

Befinner mig på en sjukhussal med tre okända. Rummet håller ca 14 grader och det ”luktar sjukhus”. Utanför sitter en gorilla som inte ens försöker dölja sin irritation när jag ber om min tredje extrafilt inatt (jag sover även med skor på för extra komfort)  En annan sorglig man med svettiga kalla handflator uppenbarar sig. Kom alltså hit för att jag fryser! Läkarna verkar alltså hittills vilja behandla detta med kyla oklart varför. Någon slags tortyrmetod känns det som iallafall. Kommer inte orka vara kvar här. Enda sättet att få kontakt med en läkare som är specialist på ämnet var tyvärr att tvingas bo här ett par nätter (nötter). Svensk sjukvård?

Idag har jag varit med om fler trauman på en dag sedan jag lämnade mitt ex och hans bisarra missbruksvärld. Säger bara, skjut drogliberala. Bortsett från nedfrysningsmetoden är samtalet med VC:s distriktsläkare det som fått mig att tvivla på mänskligheten idag. Kvinnan tittade alltså medlidsamt på mig och rekommenderade på allvar att jag skulle färga håret mörkt, för att ”få lite färg” samt att sluta med hudvård!?! Samma sinnessjuka (7) människa menade att jag kunde dra i mig de tabletter jag själv trodde på eftersom ”jag ju känner min kropp bäst själv”. Ok?!? Sedan frågade hon om ”jag tog illa upp” för hon är rak!?! Ja och jag blir även orolig över hur ni jobbar här, svarade jag. Sist frågade hon mig om jag har suicidtankar och då svarade jag: 

– Jag fick just det. 

Har nu anmält henne till sektionschefen för att gå en förklaring på vad min hårfärg kan ha med mina besvär att göra? Vad tror ni?

Kommentar: Fick en ursäkt från enhetschefen idag. Detta hörde INTE till deras standardiserade bemötande fick jag besked om. Det var ju bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: