Begreppet ”att hitta sig själv” får en ny mening då man inte ens vet om man existerar?

Sträckläst Isabelle Ståhls debutroman ”Just nu är jag här” och hjärnan brinner.

Som kvinna behöver du 2017 ”bara” vara för evigt max 29 år eller åtminstone rynkfri, sedan kan du göra allt du vill! Det vill säga om du har vad som krävs för att orka vara ”influencer” åt alla andra. Är du det kan du göra allt du vill från att ge ut böcker, spela in sponsrade Youtube-klipp när du städar eller lagar mat till att lansera egna klädkollektioner och bli ännu mera rik och känd oavsett hur begåvad eller obegåvad du är. Slutsats. Spela verklig och unik i en värld där verkligheten inte har ett värde.

Kändisskapet innebär att vara ständigt uppkopplad till omvärlden och hålla ett jämt och snyggt flöde mot omvärlden. Alltså personlig fast på ett ytligt sätt. Hårdvalutan är ”följare”, och allt du kan behöva (utom kärlek då) finns inom några klicks räckhåll dygnets alla timmar. Detta dignande smörgåsbord av allt från den senaste revolutionerande hudvårdsprodukten, ett Tinder-ligg, mat-kassar, graviditetstest, läkarkontakt, partydroger är kanske slutligen inte en dröm utan en förbannelse?

Kan detta eventuellt vara Helvetet?

Ungefär som när Brasse bad Magnus och Eva försöka lista ut vad som inte passade in i barnprogrammet ”Fem myror är fler än fyra elefanter”, är det hela tiden något som inte passar in. Hur jag än försöker tänka positivt så kommer jag alltid fram till samma sak. Det är JAG som ska bort. Ibland är det hela jag och ibland är det bara en rynka eller någon annan missprydande detalj på min kropp som måste bort.

I detta tillstånd är det ofta svårt att vara harmonisk och känna sig verklig?

Ibland får jag en känsla av att jag redan dött, men liksom missat detta medan alla andra förstått för länge sedan. Ett limbo mellan två världar.

Tänker på Elise i Isabelle Ståhls roman. Enda sättet att döva den känslomässiga hungersnöden blir droger och ytlig bekräftelse, vilket i sin tur skapar immunitet mot kärlek och lycka?

Begreppet att hitta sig själv får en ny mening då man inte ens vet om man existerar.

 

Jesus offrade sig för mänskligheten.

Det gör inte vi.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.