Somna med hund

Vet precis. Detta med att ljudlöst smyga undan så att ingen märker. Liksom på fredad tid. Tidsluckor i vardagen som aldrig efteråt kommer behöva redovisas eller skuld- och skambeläggas. I dessa stunder av total frihet befinner du dig närvarande i det pågående nuet samtidigt som du är fullkomligt fredad, lugn och lycklig. Jag tänker att dessa kravlösa ögonblick av sinnesnärvaro är essensen av lycka, kanske även meningen med allt. Påminner oss förmodligen om tiden innan födelsen och kanske även om tiden efter döden, det som jag hoppas är evigheten. Sigge Eklund har här samlat några av sina fina stunder, när jag läser väcks minnen och jag får lust att samla mina ”Livets små njutningar”, det mest värdefulla vi har. 

#livetssmanjutningar #siggeeklund #boktips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.